Medische Pedicure

Een standaard medische voetverzorging bestaat uit een uitgebreid voetonderzoek, hierbij wordt er gezien of er een probleem is met o.a. de huid, nagels, ... De oorzaak wordt opgespoord en er wordt een mogelijke behandeling besproken. Tevens krijgt u tips om de eventuele problemen te voorkomen en eventueel op te lossen. Vervolgens worden de nagels verzorgd, dit bestaat uit het dunner maken, kortknippen en vijlen, de zijkanten worden verzorgd, ... en u krijgt uitleg hoe u uw nagels correct dient te verzorgen en met welke producten. Na de nagels is het de beurt aan de huid van de voeten. Eelt, kloven, likdoorns, wratjes, ... worden behandeld en ook hier krijgt u weer een heleboel informatie hoe eventuele problemen te vermijden of te minimaliseren in de toekomst. De behandelingen worden elke keer aangepast aan de individuele noden, problemen en verwachtingen. Een gemiddelde behandeling duurt ongeveer 30 à 45 minuten, afhankelijk van het aantal en de soorten problemen.

 

Wij doen zowel aan behandeling als aan preventie en educatie zodat je niet altijd afhankelijk blijft van een goede pedicure maar eventueel ook zelf verder aan de slag kunt. Veel van onze mensen komen maar heel sporadisch, enkel maar om iets te laten nazien of om info in te winnen. Andere mensen zien wij geregeld terug, dit wordt met u besproken wat nodig is en wat u zelf wil.

Indien nodig, bij problemen die buiten ons bereik liggen kunnen wij ook advies geven over bij wie je terecht kunt en op wat je hierbij moet letten. Wij zijn vooral bezig met de huid en met nagels. Wij maken zelf geen orthopedische schoenen of steunzolen, verkopen geen schoenen maar kunnen u wel advies geven. Ook zijn wij geen artsen maar proberen indien nodig zoveel mogelijk samen te werken met andere disciplines om tot een goed resultaat te komen. Wij hebben bewust gekozen niet te breed te gaan in ons gamma om ervoor te zorgen dat hetgeen wat we doen dat we dat ook goed proberen te doen. Voor meer info hierover zie "links".

Voor esthetische of cosmetische pedicure met o.a. gelnagels, kunstnagels, pareltjes of nagellak ben je hier niet aan het juiste adres en kunt u beter een nagelstudio of schoonheidsspecialiste bezoeken. Ook hier hebben wij bewust voor gekozen omdat esthetiek en cosmetica niet met medische te maken heeft en wij dit willen gescheiden houden.

Hier volgen enkele voetproblemen die wij behandelen of waar wij bekijken welke behandeling mogelijk is:
- Eelt
- Eksterogen/likdoorns
- Kloven
- Voetwratten
- Mycosen of schimmels aan de voeten
- Schimmelnagel onychomycose
- Kalknagel
- Verdikte nagels
- Groeistoornissen van de nagel
- Diabetes voet
- Reuma patiënt
- Oncologische patiënt / kanker / chemotherapie
- Psoriasis
- Geriatrische leeftijd / leeftijds gebonden problemen / ouderen 
- Gespecialiseerde wondzorg aan de voeten zoals veneus ulcus, drukwonden, ...

 

De Voetenspecialist bvba
Medisch gespecialiseerde voetverzorging
Wondzorg
Algemene voetverzorging
Gelaatsverzorging
Thuisverpleging

Joey: 0495/11.59.59
Julie: 0489/07.40.99
Tuinwijk 35
2110 Wijnegem

Carmen: 0477/47.23.57
Koolsveldlaan 76
2110 Wijnegem